A lézeres szemműtét ára, tudnivalók

A lézeres szemműtét ára, tudnivalókHa lézeres szemműtétre szeretnénk vállalkozni, akkor számos lehetőség áll rendelkezésünk a fővárosban és vidéki városokban is egyaránt. Sokan úgy gondolják, hogy a legolcsóbb megoldás is megfelelő, mások úgy, hogy a legolcsóbb biztos valamilyen ok miatt olcsó, és hátrányokkal jár a választása. Az igazság természetesen valahol a két vélemény között található.

A lézeres szemműtétek árának első része, hogy a kezelés előtt minden alkalommal szükség van egy alkalmassági vizsgálat elvégzésére. Ezért biztosan fizetni kell, ha utána nem vállalkozunk a műtétre, azonban lehet kedvezményt kapni egyes klinikáknál, ha lézeres szemműtétünk is lesz, vagy pl., ha online jelentkezünk.

A lézerkezelés árára legnagyobb hatással a kezelés típusa van. Amíg a PRK műtétekhez elegendő egy lézert alkalmazni, addig a modernebb FEMTO lézerkezelésekhez két lézerre van szükség. Mondani sem kell, hogy a kétlézeres megoldás jóval drágább, mint a PRK kezelés, mivel magának a lézernek a beszerzése is sokkal többe kerül.

Annak ellenére, hogy a PRK kezelés elég régi, ma is közkedvelt megoldásnak számít, köszönhetően a kiemelkedő biztonságának (szemben az újabb, de jóval veszélyesebb LASIK-kal) és alacsony költségeinek. Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a legalább negyedik generációs lézert használó klinikáknál egyforma minőségű kezelést kapunk, ha a PRK-t választjuk.

A drágább eljárások közül a LASIK és a FEMTO emelkedik ki. A LASIK olcsóbb, de veszélyes, a FEMTO drága, de problémamentes. Ennek megfelelően mindenki a pénztárcájának (és félelmeinek) megfelelően tud választani az egyes lehetőségek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük