Hogyan lehetsz kreatívabb, produktívabb a megfelelő hobbival

Hogyan lehetsz kreatívabb, produktívabb a megfelelő hobbivalA legtöbb ember szereti teljesen különválasztani a munkáját és a szabadidős tevékenységeit, a hobbijait. Ennek ellenére a megfelelően megválasztott hobbi számos pozitív tulajdonságot, fejlődési lehetőséget jelenthet a későbbiekben a munka területén is.

A biztos sikerélmény érdekében sokan olyan hobbit választanak, amely kapcsolódik a munkájukhoz, vagy biztosak benne, hogy értenek hozzá, hogy sikeresek lesznek benne. Különböző tanulmányok bizonyítják, hogy amennyiben kreatív hobbit választasz, az ott elsajátított új tudás hasznosítható lesz mindennapi munkád során. Ennek okáról megoszlanak a vélemények, de valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az új dolgok, amit a hobbi során megtanul az ember, alkalmazható a munkavégzés fejlesztésére is.

További előnye a kreatív hobbiknak, hogy valószínűleg szabadidőd beosztására, tervezésre lesz hozzá szükséged, ha minden másra is akarsz időt hagyni. Ez a szervezőkészség jól fog jönni a munkában is, mivel ott is előny, ha az egyes részfolyamatokat, az egyes munkákat el tudod úgy osztani, hogy mindenre jusson elég idő, minden időben elkészüljön.

Nem csak az idő beosztásakor előny a kreatív hobbi, hanem az erőforrások beosztásakor is, mivel az alapanyagok beszerzéséhez szükséged lehet több kreatív bolt, webshop felkeresésére, valamint több hasonló kellék összehasonlítására is.

A kreatív hobbik általában olyanok, hogy nem egy óra alatt készülsz el egy ajándéktárggyal, termékkel, hanem több nap, vagy akár hét is kellhet hozzá. Ennek megfelelően ezek a hobbik elősegítik a hosszabb projektek elvégzését, nem fogsz a mindennapokban sem csak azért abbahagyni egy-egy feladatot, mert úgy érzed, hogy nagyon messze még a vége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük