A nappali berendezése

A nappali berendezéseManapság már nagyon könnyen megvásárolhatunk mindent, amire szükségünk lehet, ha nappalinkat szeretnénk berendezni. A számos kiegészítő, dekoráció, bútor webáruháznak köszönhetően ki sem kell mozdulnunk otthonról, hanem a megrendelt eszközöket házhoz szállítják. De mire figyeljünk, ha be akarjuk rendezni nappalinkat? Cikkünkből kiderül.

Az első lépés a kanapé helyének kiválasztása, mivel ez az egyik olyan dolog, ami a nappali összképére legnagyobb hatással van. Gyakori megoldás az ajtóval szembeni elhelyezés és a sarokkanapé, mivel ezek segítségével helyet lehet spórolni a nappaliban, ami mindig előnyt jelent.

A fallal kapcsolatos elrendezést tekintve jó megoldás lehet az is, ha van hely a kanapé mögött (és pl. egy polcot helyezünk el ott), de akár közvetlenül a fal mellé is tehetjük.

A következő dolog, aminek nagy hatása van az összképre, az a szőnyeg. Mielőtt azonban szőnyeget választunk szükség van a nappali funkciójára, várható kihasználtságára. Ha a nappaliban nagy társasági élet, rendszeres összejövetelek várhatók, akkor, érdemes olyan szőnyeget választani, ami könnyen tisztítható, valamint strapabíró.

A nappali egésze legyen egyensúlyban. Ha a szoba egyik felében bútorokat helyezünk el, akkor a másik felében is legyenek bútorok, vagy akár csak tárgyak, eszközök is. Itt olyan dolgokra is lehet gondolni, mint kisebb dísztárgyak, festmények, képek, lámpák. A legegyszerűbb eszközök is meg tudják előzni azt a hatást, hogy úgy érezzük, fel akar borulni a szoba.

A kiegészítőket úgy válasszuk meg, hogy azok egymáshoz illeszkedjenek, valamint a fényforrásokat tekintve célszerű a több kisebb fényforrás előnyben részesíteni a központi lámpával szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük