A kakaóbab hatásai

A kakaóbab hatásaiKülönböző tanulmányok bebizonyították, hogy a kakaó nem csak ízre finom, hanem fogyasztása számos előnnyel jár az emberek számára, köszönhetően a rengeteg értékes hatóanyagnak, ami a kakaóban található.

Hogyan készül a kakaóbab?

Az első lépés, hogy a leszüretelt kakaó terméseit felnyitják, majd elkezdődik a fermentáció, melynek során elnyeri a kakaóbab a jellegzetes színét, aromáját. Ezt követően a szárítási folyamat következik, melynek során a kakaóbab nedvességtartalmát jelentősen lecsökkentik. Következhető a pörkölés, amely még jobban, 2%-ra csökkenti a nedvességtartalmat.

A kakaóbab jótékony hatásai

Az alapanyagok között megtalálható a számos vitamin és ásványi anyag, ami az egészséges szervezethez elengedhetetlen, emellett a kakaó erős antioxidáns hatással is rendelkezik, ami segít a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében.

Egy német tudományos kísérletek során dohányzó férfiakon tesztelték a kakaó hatásait, és arra jutottak, hogy a kakaó rendszeres fogyasztása olyan mértékű keringés-javulási eredményt hozott, amely megegyezett az egészséges emberek keringési mutatóival. Amikor abbahagyták a kakaó fogyasztást az emberek, akkor néhány nap után visszaállt a szervezet az eredeti, dohányzástól káros állapotba.

Szintén végezted kísérleteket a kakaó öregedéssel kapcsolatos hatásairól is, és arra jutottak, hogy napi 1-2 bögre kakaó elfogyasztása kedvező hatással van az öregedésre, köszönhetően a rengeteg antioxidáns anyagnak, amit a kakaó tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük