Tanácsok az egészséges táplálkozáshoz

Az egészséges táplálkozás egyre több ember életében jelentkezik, egyre többen figyelnek oda arra, hogy mit fogyasztanak, és mennyit fogyasztanak belőle. Bejegyzésünkben az egészséges táplálkozáshoz fogunk néhány tanácsot adni.

Az egyik legfontosabb, amit tenni tudunk, hogy használjunk egészséges alapanyagokat, kiegészítőket az ételek elkészítéséhez. Mivel rendkívül sok múlik azon, hogy miből készülnek el az egyes ételek, így sokkal egészségesebbé lehet tenni táplálkozásunkat az alapanyagok segítségével.

A megszokott gabonák helyett használjunk teljes kiőrlésű gabonákat. Ez általában a kenyér esetén jelentkezik elsősorban, de a tészták, a sütéshez használt lisztek is legyenek teljes kiőrlésűek. A teljes kiőrlés miatt ezek a gabonák csökkentik a cukorbetegség, szívbetegség kialakulását, és sokkal több tápanyagot tartalmaznak, mint a megszokott gabonák.

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás is. Erre a legtöbb ember nem figyel oda általában, pedig a zöldségek, gyümölcsök számos olyan tápanyagot, vitaminokat tartalmaznak, melyeket nehéz egyéb forrásból pótolni.

Amennyire lehetséges, csökkentsük a telített zsírsavak és a cukrok fogyasztását. Természetesen nem lehet teljesen elhagyni pl. a zsírokat, de törekedjünk arra, hogy telítetlen zsírsavakat fogyasszunk inkább, és a cukorral történő ízesítéseket is kerüljük. Helyette olyan cukorhelyettesítőt használjunk, melyek ízre hasonlók, mint a cukor, de jóval egészségesebbek annál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük