Gyakori hibák tetőszigetelés készítésekor

Házépítés, tetőépítés, tetőfelújítás során az egyik leggyakoribb teendő a tető szigetelése. Sokan mégsem szentelnek kellő figyelmet a tetőszigetelés kialakításának. Lássuk, milyen gyakori hibákat szoktak elkövetni az építtetők tetőszigetelés készítése esetén.

Egyáltalán nem szigetelik a tetőt

Általában a spórolás miatt, gyakori probléma, hogy egyáltalán nem szigetelik a tetőt felújításkor, ház építéskor. Ugyan bizonyos tetőszigetelések kerülhetnek sokba, de hosszú távon, sőt, ma már akár rövid távon, 4-5 év alatt is megtérülhet a szigetelés kiépítésének ára. A szigetelés elmaradása esetén ráadásul plusz költségekkel, kellemetlenségekkel lehet számolni, amennyiben később mégis neki szeretnél állni a munkálatoknak.

Spórolás az anyagokon, kivitelezésen

Csak egy fokkal jobb megoldás a tetőszigetelés elmulasztásával szemben, ha elkészítik a szigetelést, de az rossz minőségű lesz. A nem megfelelően kialakított tetőszigetelés páralecsapódással, majd ennek következtében penészesedéssel járhat, valamint a hőszigetelési feladatokat sem tudja olyan jól ellátni. Szintén gyakori hiba, hogy a kivitelezés költségein spórolnak az építtetők, amely rosszabb minőségű, rövidebb élettartamú szigetelést eredményezhet.

Nem megfelelő vízszigetelés

A vízszigetelés hiánya, problémái komoly következményekkel járnak a hőszigetelés szempontjából is. Ha a tető hőszigetelő rétege nedvességet kap, akkor amiatt csökkenhet a hőszigetelő képessége is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük