A cégkivonat az egyik legjobb megoldás cégek ellenőrzésére

Az üzleti életben gyakran előfordul, hogy másik cégeket, partnereket, piaci szereplőket kell ellenőriznünk, alaposabban megismernünk. Ilyenkor legtöbben az internetet hívják segítségül, és próbálnak minden rendelkezésre álló információt megtalálni az adott cégről. Ha nem jelent problémát néhány ezer forint kifizetése, akkor van még egy kiváló megoldást cégek ellenőrzésére, megismerésére, ez pedig a cégkivonat beszerzése.

A cégkivonat először is tartalmazza a cég alap adatait. Ha csak nem változtak a közelmúltban, akkor ezeket az információkat az interneten is megtaláljuk, tehát a cégkivonat ilyen esetben nem jelent túl sok pluszt. Vannak (lehetnek) azonban olyan információk egy cégkivonatban, amit biztosan nem találunk meg az interneten, ezek a cégkivonat negatív információi.

Mivel a cégkivonat az éppen aktuális információkat tartalmazza, így ezek a negatív információk jelenleg is aktuálisak, fennállnak.

Ilyen negatív információk lehetnek, ha pl. egy cég ellen csődeljárás, végrehajtás, felszámolási eljárás folyik. Mondani sem kell, hogy, ha ilyen áll fenn, akkor azzal jó tisztában lenni. Szintén tartalmazza a cégkivonat, ha egy vállalkozásnak adótartozása van, elmulasztotta az ÁFA bevallást beadni, vagy ha pl. nem rendezett munkaügyi kapcsolatai vannak.

Jól látható, hogy ezek mind olyan információk, amik nagyon fontosak egy cégről, és mind a partnereknek, dolgozóknak érdekükben áll, hogy tisztában legyenek velük. A pár ezer forintos hiteles cégkivonat tehát rengeteg kellemetlenségtől tud minket megmenteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük