Parkoló burkolat, aszfalt vagy térkő?

Egy parkoló esetén mind az összképet tekintve, mind a parkolás szempontjából sokat számít a parkoló burkolata. Manapság a két legnépszerűbb burkolat megoldás az aszfaltozás és a térkövezés.

Az aszfaltozás hasonlóan történik, mint útépítés esetén, nem véletlenül készülnek az utat is aszfalt burkolattal, ugyanis rendkívül strapabíró, tartós megoldásról van szó. Mivel strapabíró megoldásról van szó, így nem is kell vele sokat foglalkozni, ha jól van elkészítve, akkor egy parkolóban évtizedekig megoldást nyújt. A szennyeződéseket kell időről időre eltávolítani a felületről. De ez nagyon egyszerűen megoldható. Az aszfalt karbantartása is ennyiből áll, a szennyeződéseket kell eltávolítani, egyéb teendőkre nem lesz szükség.

Mivel az asztalt burkolat teljes egészében természetes alapanyagokból készül, így a környezetbarát megoldások egyikéről van szó. Ezek az anyagok adott esetben természetesen lebomlanak, az elbontott aszfalt burkolatnál nincs tehát olyan probléma, hogy veszélyes hulladék marad fenn, amivel kezdeni kell valamit.

A másik népszerű megoldás a térkövezés. A térkő mellett az szól, hogy sokkal szebb, esztétikusabb, és különféle színekben, mintázattal alkalmazható. A térkő lerakása viszont hosszadalmasabb, és nem utolsósorban drágább is, mint az aszfaltozás. Általában olyan helyeken alkalmazzák, ahol fontos, hogy a funkció ellátása mellett a parkoló esztétikus is legyen. Pl. bevásárlóközpontokban, céges parkolókban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük