Nyelvtanulási módszerek kisgyermekeknek

Ideális esetben már abban a korban el kell kezdeni idegen nyelvet tanulni, amikor a gyerekek az anyanyelvükkel is ismerkednek, ebben a korban fogékony ugyanis az emberi agy a nyelvtanulásra. Természetesen ilyenkor nem tanórákra, iskolai tanításra van szükség, hanem speciális tevékenységekre, programokra. Lássunk néhány lehetőséget.

Érdemes úgy megismertetni idegen nyelvvel a kisgyerekeket, ahogy anyanyelvükkel is találkoznak, mégpedig a mindennapi használat során. Persze ez csak akkor lehetséges, ha a szülők közül valaki ismeri a nyelvet, de ha így van, akkor az anyanyelvvel párhuzamosan el lehet kezdeni használni azt.

A kisgyermekek egyik kedvenc időtöltését a játékok teszik ki. Ezt ki lehet használni, és játékos formában lehet nekik idegen nyelvet tanítani. Szerencsére nem kell rengeteg játékot megvásárolni ehhez, hanem online lehet találni akár ingyenes játékos nyelvtanuló programokat.

Mi a másik kedvenc időtöltés pár éves korban? Természetesen a mesék, legyen szó tv-ről vagy meseolvasásról. Fiatal korban általában hallás után és viselkedéshez, képekhez társítással sajátítják el a gyerekek az új szavakat, kifejezéseket. A tv-s mesék erre kiválóan alkalmasak. A meseolvasás is előnyös, gyakori, hogy az anyanyelven és idegen nyelven is felolvassák a gyerekeknek a mesét, így sokkal könnyebben meg tudja érteni, hogy az idegen nyelvű mese miről is szól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük