Horgászvizek Horgászversenyek Horgászboltok Horgászegyesületek Horgászszállások
 Itt vagyok: Haltartó.hu >>
2015. május 25, hétfő, Orbán 
legújabb napló képek
Horgászképek
 
üzenőfal
Felírok az üzenőfalra Felírok az üzenőfalra
Felírok az üzenőfalra Felírok az üzenőfalra
 
legújabb horgászírások, horgászcikkek

Harcsabeharangozó

Amikor hajóm – a hosszú téli kényszerszünet után – vízre került, majd átment siklásba, boldog kurjantásomtól visszhangzott a parti erdő. Éreztem, minden rendben van, hogy ma jókor, jó helyen járok. A lassú felmelegedéssel párosuló egyenletesen emelkedő légnyomás; enyhe, egy irányból fújdogáló szellő, bárányfelhők...; és még a motor hangjából is tibeti szerzetesek mormogását véltem hallani...

Ősi varázslat a Tiszán

harcsaA történet néhány ezer évvel ezelőtt kezdődött. Egyik halászgató ősünk, (valahol itt a Kárpát medencében), hiába vetette ki a hálóját, amit, az éppen akkor kristálytiszta vízben messziről elkerültek a halak. A jóember Ilyenkor leengedte a felcsalizott horgát, ám a szerencse most nem szegődött mellé. A zsákmány hiánya gyakran előfordult, csakhogy most éhes maradt a családja, úgyhogy tovább kellett fűzni az eseményeket, mert most szinte bármi áron halat kellett rakni az asztalra. A halász végső kétségbeesésében a törzsi varázslótól kért segítséget. A sámán magáévá tette a projektet, majd nemsokára különös, látszólag semmire sem jó, de nagy gonddal megfaragott, tenyérbe simuló fadarabot adott halászunk ...
 
 
legújabb horgászfórum hozzászólások
BENYUS LÁSZLÓ BENYUS LÁSZLÓ | Ugrás a témához... (I. COMPETITION NEMZETKÖZI CSAPAT FEEDER KUPA)

A nevezés a nevezési díj befizetésével lesz végleges!

Versenyre nevezetek listája: 26 csapat / 3 fős versenyzőkkel /

1. FishingZone Feeder Team FIZETVE*
1, Borsos Gábor 2,Sipos Zsolt 3, ifj Sipos Zsolt

2. Carp Zoom Feeder Team FIZETVE*
1, Tóth Henrik 2, Kocsis László 3, Végh Tamás

3. Jin - Jang fédersystem carphunter tactical baits team fishing baits carp Bajnok team + kakukktojás
1, Hoffmann Ferenc 2, Kiss Ferenc 3, Kovács Csaba

4. Al Capone Horgászzóna Team
1, Karajos László 2,Bitó Zoltán 3, Farkas Tamás

5. Tímár Mix-Feeder Guru Team
1, Horváth Gyula Gábor 2,Németh Dániel 3,Pataki Zoltán

6. Sporigo Feeder Team FIZETVE
1, Valkó Tamás 2,Farkas János 3,Mizser Csaba

7. BlueFish II Team
1, Tamás Sándor 2, Gyulay István 3, Horváth István

8. Csipet Csapat Team FIZETVE
1, Csipkés Zsolt 2, Csipkés Sándor 3, Berecz Ödön

9. Kapára Team FIZETVE
1,Katona József 2,Pásztor Lajos 3,Radnai István

10. Benda Team
1,Benda Ferenc 2,Ifj Benda Ferenc 3,Kardaneker András

11. Retro Team FIZETVE
1,Varga Tibor 2,Burai Ferenc 3,Fedor Zoltán

12. Feeder Team FIZETVE*
1,Kiss Zoltán 2,Kerestely Albert 3,Oláh István

13....

26.

VERSENYKIÍRÁS

2015. Május 30-án, szombaton kerül megrendezésre a Fisch.hu és Benyus László együttműködésével az I. Competition Nemzetközi Csapat Feeder Kupa. Az idei évben indítjuk útjára ezt a rendezvényt, amely nyílt nevezésű, 3 fős csapat feeder horgászverseny. A versenyre kivétel nélkül mindenki nevezhet, legyen akár profi versenyhorgász, vagy amatőr, versenyzésben kevésbé jártas, de lelkes horgász.

Helyszín: A helyszín Dunavarsányban található Moby Dick tavak azon halfogásban elhíresült nevelő tava. Ez a kavicsbánya tó hatalmas lehetőségeket rejt magában, nagy mennyiségű ponty és kárászairól híres. Mi elsősorban a nagy mennyiségű pontyok miatt rendezzük ezen a pályán a versenyt.

Szektorok: Annak érdekében, hogy a nevezők között az egyenlő esélyeket biztosítani tudjuk, a pályát 3 szektorra fogjuk osztani. Minden versenyzőnek minimum 10 m-es hely fog a rendelkezésére állni. A tó két oldalán egymással szemben 39 hely kerül kitűzésre így 78 fő nevezését tudjuk elfogadni, 3 fős nevezőkkel az 26 csapat. A nagyszámú szektorok miatt, osztott szektor értékelés lesz.

Díjazás: Díjazni fogjuk az első 3 csapatot* (csapattagok szektoronként elért eredményei alapján), akik értékes Carp 'N' Carp felszereléseket, valamint Carp Zoom és Feeder Zoom etetőanyagokat és csalikat nyernek. Természetesen ezek mellé jár még a kupa is. A csapat első helyezettje VÁNDOR kupával térhet haza.

Díjazzuk még a legnagyobb hal kifogását is.

Valamint MINDEN csapat ajándékot kap!

A verseny menete:

• 07:00-tól regisztráció, reggeli a pálya bejáratánál, köszöntő
• 07:30-tól sorsolás majd a rajthely elfoglalása
• 08:00-tól felkészülés a versenyre
• 08:30-tól limit ellenőrzés
• 09:10-tól (első dudaszó) etetés
• 09:30 a verseny kezdete (második dudaszó)
• 14:25 (harmadik dudaszó) a versenynek 5 perc múlva vége
• 14:30 (negyedik dudaszó) a verseny vége, megkezdődik a mérlegelés
• 14:30-15:00 ebéd a pálya bejáratánál (pörkölt tarhonyával, savanyúság, ásványvíz)
• 16:00-kor ünnepélyes eredményhirdetés

Fontos szabály, hogy a mérlegelés folyamatos lesz mindkét oldalon.

Nevezési díj: A verseny nevezési díja 21000 Ft/csapat, amely tartalmazza a kötelező területi napijegyeket, a pályabérletet, valamint a reggelit (virsli, mustár, házikenyér, ásványvíz) és a bőséges ebédet a verseny után. A fennmaradó összeg teljes mértékben visszaosztásra kerül a nyertesek között.
A nevezési díj összegének befizetési (beérkezési) határideje 2015. Május 27, amely a jelentkezési határidőt is jelenti. Ez feltétele a nevezésnek.
21000 Ft/csapat nevezési díj* / minden nevező számlát,nyugtát kap /
A versenyre lehet egyénileg is nevezni, ekkor a versenyzőket csapatba sorsoljuk. a nevezési díj ebben az esetben 7000 forint. A csapatba sorsolás a rajthely sorsolás előtt fog megtörténni. Az egyéni nevezést időrendi sorrendben tudjuk elfogadni, azonban csak egész csapatot indítunk.
*A nevezési díj összegét visszatéríteni nem áll módunkban. A rendezőség az esetleges személyi sérülésekért, az esetlegesen keletkezett anyagi károkért nem vállal felelősséget. Erről nyilatkozatot a verseny megelőzően alá kell írni. A változás jogát fenntartjuk.
Bankszámlaszám:
• BENYUS LÁSZLÓ
• Számlaszám: 10700196-20447704-51100005
• A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az induló nevét, csapat
név és hogy 1. CNCSF kupa.

A verseny szabályzata: A verseny az érvényes országos feeder szabályzat szerint kerül megrendezésre. Eltérések ettől: a rajthelyek minimum 10 méter szélesek, dobás távolság limit nincs, 20 perc nehéz etetés a verseny előtt engedélyezett (1. dudaszó után) limites edény ajánlott, de nem kötelező, az előke minimum 50 cm a kosár aljától számítva (lógatott szereléknél). A methood technikánál használatos csalik is használhatóak és methood kosárral is lehet horgászni ezen a versenyen. A csapattagok közötti kommunikáció minden formája megengedett (telefon, adóvevő, stb.), de a szektor elhagyni nem lehet a verseny ideje alatt. A fogásba a ponty, amur és kárász számít bele. A többi halat, a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni.
*Az értékelés a csapatagok által elért szektor helyezések összegéből felállított sorrend alapján. A legkevesebb pontot elért csapat a nyertes. Pontazonosság esetén a nagyobb fogott súly dönt. További azonosság esetén az a csapat a nyertes, aki a legnagyobb halat fogta.
Az indulás feltétele a horgászigazolvány érvényessége, az állami jegy megléte, ezt mindenki hozza magával.
A halakkal történő kíméletes bánásmód kötelező, ezért pontymatrac megléte és rendeltetésszerű használata elengedhetetlen! A halakat hosszú, legalább 2,5 - 3 méteres, sűrű szövésű haltartóban kell eltárolni mérlegelésig. A mérlegelés a verseny alatt folyamatos lesz, mely mindenki számára kötelező. Elpusztult hal nem számít bele az eredménybe, és napi áron a tógazdánál ki is kell fizetni.
A horgászversenyen résztvevőknek érvényes állami jegy megléte kötelező. Verseny a 2013. évi CII törvény és a 133/2013. (XII.29) VM rendelet szerintiek alkalmazásával kerül megrendezésre.

Amennyiben kérdése merülne fel, azt felteheti telefonon a rendezésért felelős szervezőnél: Benyus László 06-70-680-60-46
e-mail cím: benyuslaci@gmail.com

Balogh Laci Balogh Laci | Ugrás a témához... (Préri Családi Nap Kupa)

Helyszín: Préri horgásztó Kiskunlacháza

Időpont: 2015-06-07, 12-17 óráig (regisztráció és a helyek elfoglalása 10 órától)
Szervező: Halat.hu Kft, www.halat.hu 06-70-944-0400
Részvételi díj:
5000 Ft/ fő egyéni
7000 Ft/család (2 fő, 1-1 bot)
Ezek az összegek tartalmazzák a napijegyet a díjazást és a vacsorát
Megjegyzés: A Családi Napon 11-12 óráig egy ingyenes szabadtéri gyermekkoncert lesz, ezen kívül egész napos ingyenes programok a családnak és a gyermekeknek!

Nevezés: www.halat.hu oldalon a versenyek menüpontban. A nevezési díj rendezhető a helyszínen, vagy átutalással. Minden nevező számlát kap a befizetett nevezésről. Számlaszámunk: 10701087-89010930-51100005, a közlemény rovatba fel kell tüntetni a nevet és a verseny nevét és a választott kategóriát
Díjazás:
Az versenyen résztvevők az elért eredmény alapján szektoronként 1-3 helyig serlegeket kapnak, valamint a legnagyobb hal kifogója külön díjazásban részesül
Sorsolás: Hagyományos helyhúzásos sorsolás
Kellemes időtöltést, és jó szórakozást kíván a halat.hu csapata!
www.halat.hu
Nevezés információk
Nevezés kezdete: 2015. április 01.
Nevezés vége: 2015. június 05.
Maximális versenyzőszám: 80
Nevezők: 0
Helyszín információk
Préri horgásztó
GPS Koordináták: 47.126193 18.991987

Lebonyolítás:
Horgászverseny helyszíne Préri Horgásztó
A verseny az I. Préri Családi Nap alkalmából kerül megrendezésre. Két kategóriában lehet nevezni: egyéni (5000/fő), családi (7000/2 fő)
Családi kategóriában a párost családtagok alkothatják egyéb megkötés nélkül, családi kategóriában egy horgászhelyen horgászik a páros, összesen 2 db bottal, botonként 1-1 horoggal.
Értékelhető halfaj a ponty, amur, kárász és a keszegféle. A ragadozó hal nem számít, azokat azonnal vissza kell helyezni a vízbe fogás után.
Maximálisan 80 hely lesz kitűzve, a kategóriák külön szektorokban ülnek. 10 nevezőnként új szektort nyitunk.
Időbeosztás :

8.30-10.00-ig: regisztráció, sorsolás, helyek elfoglalása
10.00-15.00 óráig verseny
utolsó mérlegelés 15 órától.
Eredményhirdetés kb. 16 órától.

Egyéni verseny, egy bottal, azon egy horoggal lehet horgászni, tartalékban bármennyi bot rendelkezése állhat, melyeket úgy kell elhelyezni, hogy azok ne keltsék több botos horgászat látszatát. (kivéve családi kategória, lásd fentebb)
A halakkal történő kíméletes bánásmód kötelező, ezért pontymatrac megléte és rendeltetés szerű használata elengedhetetlen! A halakat hosszú, legalább 2 méteres, sűrű szövésű haltartóban kell eltárolni mérlegelésig, vagy pontyzsákban, melybe zsákonként egy hal tehető. A mérlegelés a verseny alatt folyamatos lesz, mely mindenki számára kötelező. Elpusztult hal nem számít bele az eredménybe, és napi áron a tógazdánál ki is kell fizetni.
A versenyen segítő közreműködése csak a verseny előtt és után engedélyezett!
Úszós és fenekezős módszerek egyaránt használhatóak, felváltva is.
Pergetés és drótszák használata tilos!
A versenyre való jelentkezéssel a versenyző a szabályokat elfogadja, és kijelenti, hogy saját felelősségére indul a versenyen.
A horgászversenyen résztvevőknek érvényes állami jegy megléte kötelező. Verseny a 2013. évi CII törvény és a 133/2013. (XII.29) VM rendelet szerintiek alkalmazásával kerül megrendezésre.

Nevezők:
1. Farkas József (családi)
2. Csipkés Zsolt
3. Berecz Ödön
4. Sipos Zsolt (családi)
5. Paja (családi)
6. Andréka Zoltán
7. Major Zoltán
8. Major Béla
9. Fabók Sanyi (családi
10. Radnai István (családi)
11. Juhász Jani (családi)
12. Gulyásné Teca egyéni
13. Cserna Károly egyéni
14. Kipi (családi)
15. Hrubi Gergely
16. Németh István (családi)
17. Gabó (családi)

b gaboca-fishingzone b gaboca-fishingzone | Ugrás a témához... (Préri Családi Nap Kupa)

GABÓ CSALÁDI))

véletlen kiválasztott horgászvizek és horgászboltok
   
   Matyéri tározó Matyéri tározó 
   Szeged
   Bővebben ...
   
   CajgCenter Webárúház CajgCenter Webárúház 
   Budapest
   Bővebben ...
   
   Mayer-tó Mayer-tó 
   Zirc
   Bővebben ...
   
   R 21 horgászbolt R 21 horgászbolt 
   Dunaujváros
   Bővebben ...
   
   "Keskeny"  
   Vásárosnamény
   Bővebben ...
   
   Duplakukac Horgász... Duplakukac Horgászbolt 
   Budapest
   Bővebben ...
   
   Félhalmi-holtágak ... Félhalmi-holtágak (Birityók) 
   Csárdaszállás
   Bővebben ...
   
   Maver Horgászbolt ... Maver Horgászbolt Pécs 
   Pécs
   Bővebben ...
   
   Merseváti tőzegbán... Merseváti tőzegbányató 
   Celldömölk
   Bővebben ...
   
   Öreghalász Horgász... Öreghalász Horgászbolt 
   Badacsonytomaj
   Bővebben ...
 
horgász háttérképek
Ponty (Szabó Tamás)
Legyező
Fémkereten II. (Szabó Tamás)
Pitypangerdő (Györkös József)
 
NapkelteNapkelte:
4:56
NapnyugtaNapnyugta:
20:26
 Elozo hét (26. hét)

Eseménynaptár 2034. 27. hét

(28. hét) Következo hét
Hétfő
(2034-07-03)
Kedd
(2034-07-04)
Szerda
(2034-07-05)
Csütörtök
(2034-07-06)
Péntek
(2034-07-07)
Szombat
(2034-07-08)
Vasárnap
(2034-07-09)