Hogyan foglaljunk olcsó hotelszobát?

Hogyan foglaljunk olcsó hotelszobát?Ha a legjobb ajánlatot szeretnéd megtalálni hotel foglalására, akkor nem elég csak a szálloda weboldalát felkeresni foglalás szempontjából, hanem külső, szállásgyűjtő oldalak böngészésére is érdemes idők szakítani.

A direkt hoteles foglalások egyik előnye, hogy vannak olyan szállodák, ahol kedvezményeket lehet szerezni rendszeres foglalások után. Ha külső oldal segítségével foglalsz, hiába szállsz meg renderesen ugyanabban a hotelben, valószínűleg nem fog kedvezmény járni érte.

Lehetőség van arra is, hogy ún. hotel tag legyél, ahol szintén kedvezményeket extra szolgáltatásokat kaphatsz, ha a hotelnél foglalsz szobát.

A külső oldalak egyik legnagyobb előnye, hogy általában nem csak egy szálloda kínálatát láthatod, hanem a szállásfoglaló oldalon összehasonlítva megtalálhatod több szálloda árait, kínálatát is. Ez különösen előnyös akkor, ha a legolcsóbb megoldást keresed, mivel nem kell manuálisan végignézned több szálloda weboldalát, hanem egy helyen megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

A foglalás idejét tekintve két lehetőséged is van olcsó szállást találni: ha nagyon korán, vagy ha nagyon későn foglalsz. A nagyon korai foglalások biztos vendégeket jelentenek a szállodának, így olcsóbbak. Ha az utolsó pillanatra hagyod a szálláskeresést, ki lehet fogni last minute ajánlatokat. Mindkét lehetőségnek megvannak természetesen a hátrányai: az előre foglaláshoz biztos időpont kell, akkor hónapokkal előre, az utolsó pillanatban pedig könnyen szállás nélkül maradhatsz, ha véletlenül elfogytak a kiadó szobák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük