Melyik a jobb, a Balaton északi vagy déli partja?

Magyarország legnépszerűbb nyaralóhelye, különösen a nyári hónapokban, a Balaton partja. A balatoni nyaralás előtt azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb választás, a Balaton északi vagy déli partja.

A déli part

A déli partról általában a nyaralás, a fürdés jut eszünkbe, köszönhetően a rengeteg üdülő településnek, a balatoni szállásoknak. A Balaton vízmélysége sokkal kisebb a déli parton, ami kedves a part menti pihenésnek, a fürdésnek. Különösen emiatt szeretik jobban a családok, a gyerekekkel érkezők a déli partot, ugyanis a gyerekek általában itt jobban érzik magukat. Az északi parton is lehet fürdeni, de ott nagyon nehéz szabadstrandot, ingyenes fürdési lehetőséget találni, amiből a déli parton azért jócskán maradt még. A déli part az emberek nagy része számára emellett könnyebben megközelíthető, ez van közelebb az ország nagy részéhez, valamint az M7-es autópálya is itt halad el.

Az északi part

Az északi partnak is megvannak a maga előnyei természetesen. Elsősorban a látnivalók, amik az északi part jellegzetességeit adják, valamint a borvidékek. Az északi part emellett gyakran sokkal hangulatosabb, és színesebb történelemmel is rendelkezik. A családi strandolásnak ugyan nem olyan kedvező az északi part, de a mélyebb víz miatt az úszók kedveltebb helye. Az északi parton a hajózás is népszerűbb, szintén a mély víznek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük