A gyári autóalkatrészek előnyei

A gyári autóalkatrészek előnyeiAmikor elromlik valami autónkban, mindig felmerül a kérdés, hogy melyek a jobbak, az utángyártott vagy a. Bejegyzésünkben a gyári autóalkatrészek előnyeiről lesz szó.

A gyári alkatrészeknek gyakorlatilag egyetlen hátrányuk van, hogy magasabb árral rendelkeznek, mint az utángyártott autóalkatrészek. Ezért a magasabb árért azonban számos olyan pozitívumot kapunk, ami sokak számára fontos autó javításakor.

Az egyik ilyen pozitívum a kiváló minőség. Utángyártott alkatrészeknél gyakran nem tudjuk előre, hogy milyen minőséget kapunk a pénzünkért. Természetesen előfordulhat, hogy az olcsóbb utángyártott alkatrész megközelíti a gyári minőséget, azonban gyári alkatrészek esetén nem kell kockáztatnunk, biztosan kiváló minőségű lesz az alkatrész, amit megveszünk.

Nem csak a minőség lesz kiváló, hanem biztosan illeni fog autónkhoz a gyári alkatrész. Utángyártottaknál előfordulhat, hogy a méretek nem teljesen pontosak, hogy nem figyeltek elkészítéskor a részletekre, ami kifejezetten hátrány lehet beépítéskor.

További előny, hogy általában a gyári alkatrészekre hosszabb garanciát vállalnak az eladók, forgalmazók, így ugyan többet fizetünk értük, de lényegesen kevesebbet kockáztatunk velük.

A nagyobb dilemmát az szokta jelenteni, ha már új gyári alkatrészt nem tudunk venni, hanem a bontott gyári és az új utángyártott alkatrészek között kell dönteni. Ilyen esetben a legjobb, ha egy autószerelővel együtt személyesen is megnézzük a bontott alkatrészt, mivel gyakran jobb üzletet tudunk kötni annak olcsó megvásárlásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük