A fa játszótér előnyei és hátrányai

A fa játszóterek előnyei

A játszóterek hosszú idő óta a gyerekek egyik kedvenc időtöltését adják a szabadban. A technológia fejlődésének köszönhetően egyre több lehetőség van otthon tölteni a szabadidejüket, azonban még ma is rendkívül népszerű a szabadban, játszótéren töltött idő. A játszóterek ma már készülhetnek fából, műanyagból, fémből is, cikkünkben a fa játszótér előnyeiről és hátrányairól lesz szó.

A fa játszóterek egyik legfőbb előnye a biztonság, az időtállóság. Mivel a fa megtalálható a természetben, így a növénynek alkalmazkodni kellett természet viszontagságaihoz. Ez a tulajdonság különösen jól jön akkor, amikor a szabadban szeretnénk fából építményeket, játszótereket készíteni. A biztonságra is jó hatással van ez, ugyanis kisebb az esélye annak, hogy eltörik, megreped a fa játszótér, mint a műanyag a fém játékok esetén.

A fa játszóterek nem csak biztonságosak, hanem esztétikusak is. Sokkal szebben mutat egy fából készült építmény udvarunkban, mint a fém játszótér. Ha a fa természetességét meg szeretnénk őrizni, arra is lehetőségünk van a lakkozásnak köszönhetően. A lakk emellett simítja is a fa felületét, ami a sérülések előfordulását is csökkenti.

A fa játszóterek hátrányai

A fa játszóterek egyik hátránya, hogy nehezebben lehet azokat alakítani, egyediesíteni. A fém és a műanyag sokkal jobban megmunkálható, alakítható.

További hátránynak tekinthető, hogy közterületen hamarabb elhasználódik a nagyobb igénybevételtől, mint, ha udvarunkban készíttetnénk fa játszóteret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük