Gyakori kérdések a lézeres látásjavításról

A szemüveggel, kontaktlencsével járó kellemetlenségek, mindennapok hatására egyre többen vannak azok, akik el szeretnék hagyni ezeket a segédeszközöket, és nélkülük szeretnének kiválóan látni. Szerencsére ma már lehetőség van erre, köszönhetően a lézeres látásjavításnak. Ugyan a beavatkozás rutin eljárásnak számít, mégis érdemes előtte tájékozódni a fontos kérdésekről.

Biztonságos a kezelés?

A mai lézeres szemműtétek a legbiztonságosabb műtéti beavatkozások közé tartoznak. Köszönhetően a kötelező alkalmassági vizsgálatnak, csak olyan pácienseken végeznek szemműtétet, akik megfelelnek a követelményeknek. Ez biztosítja a biztonságos kezeléseket.

Lehetnek szövődmények, mellékhatások?

Természetesen, ahogy minden orvosi beavatkozásnál, itt is jelentkezhetnek mellékhatások. Ez elsősorban kiszáradt szemeket, fényérzékenységet fog jelenteni. Lasik kezelés után lehet komolyabb szövődmény, emiatt ezt a kezelést sok klinika nem is vállalja.

Van korhatár szemműtét esetén?

A minimum életkor, amikor szemműtétet végeznek, 18 év. Ennek oka, hogy általában ekkorra áll meg a szem romlása. A maximális életkor pedig a 65 év, ugyanis utána már elindul a szem természetes, életkorral járó romlása.

Mennyi ideig tart a felépülés?

A felépülés ideje a választott kezeléstől függ. PRK kezelés után általában minimum 1 hét, amíg munkába lehet állni, modernebb kezelések esetén azonban akár 1-2 napra is csökkenhet ez az időszak. A teljes felépülésre természetesen több időt kell várni, azonban a mindennapi élet nagy részét pl. a napszemüveg kötelező viselése jelentősen nem befolyásolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük