A lézeres szemműtét kockázatai

A lézeres szemműtét kockázataiMivel a lézeres látásjavítás hosszan tartó, gyakran végleges megoldást kínál az emberek látásproblémáira, így egyre népszerűbb az emberek körében. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy milyen veszélyekkel jár, milyen kockázatai vannak a lézeres szemműtéteknek.

Nem sokan tuják, azonban a kontaktlencse rendszeres viselése nagyobb kockázatokat rejt magában, mint a lézeres látásjavítás, mivel a fertőzésveszély magasabb, és a szemek folyamatos piszkálása sincs jó hatással azokra.

Ennek ellenére, mivel orvosi beavatkozásról van szó, így előfordulhat szövődmény, tehát valamekkora kockázata van a lézeres szemműtétnek. Ez azonban minimális, ha a legjobb klinikák legkorszerűbb gépeivel végeztetjük kezelésünket. Annyira minimális, hogy számos mindennapi teendő, pl. egy fájdalomcsillapító bevétele is nagyobb veszélyeket rejt magában, mint a lézeres látásjavító kezelés.

Az egyes kezeléstípusoktól függ, hogy milyen kockázatokat, kellemetlenségeket rejthet a lézeres szemműtét.

A legrégebbi, de még mindig nagy népszerűségnek örvendő kezelés a PRK, ami a szem felszínén kezeli a fénytörési hibát. Ennek köszönhetően néhány napos kellemetlenségekre kell felkészülnünk a műtét után, azonban ezek hamar elmúlnak.

A következő lépcsőfok a LASIK, melyet sok nagy klinika nem végez hazánkban, mivel ritkán előforduló, de súlyos következményekkel járhat. Hiába újabb kezelés, mint a PRK, messze nem olyan biztonságos.

A legjobb megoldást a következő szint, a FEMTO jelenti. A FEMTO kétlézeres eljárás, és teljes biztonságot nyújt. Gyorsabb a műtét, gyorsabb a felépülés, és sokkal kevesebb ellenőrzésre is lesz szükségünk, ha ezt a kezelést választjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük