Sportzakó viselése nyáron

A nyári elegáns öltözködés egyik legnépszerűbb formája a farmer és a sportzakó viselése. Nem mindegy azonban, hogy milyen sportzakót viselünk a nyári melegben, erről fog szólni cikkünk.

Mivel a meleg hónapokról van szó, így mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy az ilyenkor viselt sportzakó minél vékonyabb legyen. Arra azért ügyeljünk, hogy a vékonyság ne menjen a minőség rovására. Nem csak a vastagság fontos a szellőzés szempontjából, hanem a sportzakó szövése is. A szövés lehet nyitott és zárt között bármilyen, a nyitotton át lehet valamennyire látni, de cserébe a levegőt is jobban átengedi (nyárral emiatt előnyös), a zárt szövés pedig a téli, hidegebb időszakok kelléke.

Az öltönyökkel ellentétben a sportzakók hétköznapibb viseletet jelentenek, így nem is muszáj teljesen egyszínű sportzakót választanunk, hanem dönthetünk a mintás mellett is. A mintás sportzakók ugyanúgy eleganciát sugallnak, azonban kiemelik azt is, hogy nem formális, hanem hétköznapi viseletről van szó.

Mivel általában farmerhez (vagy akár farmer rövidnadrághoz) hordunk sportzakót a melegebb időszakban, így ügyelni kell arra, hogy a sportzakó alatti viselet is elegáns legyen. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy egyszínű, általában fekete vagy szürke pólót, vagy valamilyen egyszínű inget viselünk a sportzakó alatt. Ezeknek további előnye, hogy nem kell lemondani az eleganciáról akkor sem, ha a nagy meleg miatt meg kell szabadulnunk a sportzakótól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük